Aamulehden kuvakisa

Aamulehden lukijoiden omat kuvat

Aamulehden kuvakisan säännöt

Aamulehti on perustamassa useita verkkoyhteisöjä. Kaikkien verkkoyhteisöjen jäsenyys tarkoittaa KERHOon kuulumista. Siksi yhteisömme sähköpostiosoitekin on kerho@aamulehti.fi.

Verkkoyhteisöihin kuuluvat Aamulehti blogit sekä Aamulehden Kuvakisa, johon olet juuri liittymässä. Yhteisöjen perussäännöt ovat yhteiset.

Tämä sovellus on osa yhdysvaltalaisen Ning Inc. -yhtiön (”Ning”) luomaa Ning verkkoyhteisöä. Palvelu toimii Ning-nimisellä alustalla. Aamulehti toimii Aamulehti blogit -sovelluksessa, ja muissa mahdollisissa Ningin avulla luoduissa yhteisösovelluksissa (kuten Kuvakisa) verkoston luojan (network creator) roolissa. Juridisesti kyseessä on kuitenkin yhdysvaltalaisen Ningin Yhdysvalloissa ylläpitämä verkkoyhteisö.

Näin ollen rekisteröityessään Aamulehti blogit -sovelluksen, tai minkä tahansa Ning ID:tä hyödyntävän Aamulehden yhteisösovelluksen jäseneksi käyttäjä solmii käyttöoikeussopimuksen yhdysvaltalaisen Ning Inc. -yhtiön kanssa. Hänen antamansa tiedot tallentuvat Ningin Yhdysvalloissa sijaitsevalle palvelimelle ja niiden tietojen käsittelyssä noudatetaan Ningin yksityisyysehtoja. Käyttäjä ei siis ole sopimussuhteessa Aamulehteen, vaan Ningiin ja sopimussuhteeseen ja henkilötietojen käsittelyyn sovelletaan Yhdysvaltojen Kalifornian osavaltion lainsäädäntöä.

Sovelluksessa käytetään Ning ID -tunnistusta. Ning ID -tunnistusjärjestelmä sallii käyttäjän valita sähköpostiosoitteen ja salasanan ja käyttää niitä rekisteröinnissä ja sisäänkirjautumisessa kaikkiin Aamulehden ylläpitämiin verkostoihin, jotka käyttävät Ning ID:tä.

Kun luot itsellesi Ning ID:n, voit myös lisätä perustietoja ja valokuvan Ning ID -tilillesi. Nämä tiedot täydentyvät kaikkiin uusiin verkostoihin, jotka käyttävät Ning ID -tunnistusta.

Aamulehti tulee jatkossa käyttämään Ning ID -tunnistusta erilaisissa yhteisöpalveluissa, jolloin yhdet Ning ID -tunnukset käyvät niihin kaikkiin.

Käyttäjä hyväksyy, että Aamulehti saa Ningiltä  käyttöoikeuden käyttäjän antamiin tietoihin. Käyttöoikeuden puitteissa Aamulehti voi käyttää tietoja yhteisön sisällön moderointiin, jäsentietojen hallintaan (esim. jäsentietojen poisto pyydettäessä) ja omien viestien lähettämiseen yhteisön jäsenille jäsenten ilmoittamaan sähköpostiin (jäsentiedotteet, ylläpidon tiedotteet). Aamulehti ei luovuta tietoja kolmansille osapuolille.

Etiketti, vastuut ja rajoitukset

Kuten yllä on todettu, käyttäjä solmii palvelun käyttämisestä sopimuksen Ningin kanssa. Etiketti, vastuut, vastuunrajoitukset sekä muut blogin käyttämistä koskevat säännöt on todettu Ningin käyttöoikeussopimuksessa (ks. linkki yllä).

Käyttöoikeussopimuksen lisäksi blogiin sovelletaan seuraavassa selostettuja sääntöjä.  Mikäli säännöt ovat ristiriidassa käyttäjän Ningin kanssa tekemän käyttöoikeussopimuksen kanssa, sovelletaan ko. käyttöoikeussopimusta ensisijaisesti.

Kirjoittajan vastuu

Kirjoittaja vastaa viestiensä lainmukaisuudesta ja voi joutua oikeudelliseen vastuuseen mikäli kirjoitus ei sisällöltään vastaa lainsäädännön asettamia vaatimuksia. Aamulehti auttaa tarvittaessa viranomaisia näiden pyytäessä jäljittämään sisällöltään lainvastaisen viestien kirjoittajaa. Huomioi erityisesti seuraava:

1. Kunnianloukkaukset. Tiettyä ihmistä tai selvästi rajattua ihmisryhmää solvaava kirjoittelu on ehdottomasti kielletty.
2. Rasismi. Kansanryhmää vastaan kiihottava ja valheellinen kirjoittelu on ehdottomasti kielletty.
3. Lainvastaiset linkit. Lainvastaisen materiaalin levittäminen foorumilla on ehdottomasti kielletty.
4. Tekijänoikeusrikokset. Kokonaisten artikkelien liittäminen palstalle tai muun tekijänoikeuden loukkaaminen ilman oikeudenhaltijan lupaa on ehdottomasti kielletty.
5. Henkilösuoja. Yksityishenkilöä koskevien henkilötietojen esittäminen ilman po. henkilön suostumusta on ehdottomasti kielletty.
6. Muut rikokset. Väkivaltaan, muuhun rikokseen tai muutoin sopimattomaksi tai loukkaavaksi katsottavaan tekoon kehottaminen on ehdottomasti kielletty.

Muut säännöt

1. Kirjoita asiallisesti. Eri mieltä saa toki olla, mutta keskustelukumppaneita ei saa sättiä tai nimitellä.
2. Älä mainosta.
3. Vältä linkkejä. Toimitus saattaa poistaa linkin tai linkin sisältävän viestin, jos kohdesivu sisältää arveluttavaa materiaalia tai toimituksella ei ole aikaa tarkastaa sivujen sisältöä.
4. Kommentoidessasi toisten blogeja pysy aiheessa.
5. Vältä kiroilua.
6. ÄLÄ HUUDA
7. Älä kirjoita tai kuvaa karkeata pornografiaa.
8. Älä massapostita puheenvuoroja tai lausuntoja.
9. Älä harhauta muita kirjoittajia useilla nimimerkeillä.

Aamulehti ei vastaa miltään osin keskusteluissa esitetyistä väitteistä tai väitteistä johtuvista seuraamuksista.

Aamulehden blogipalvelu ja muut mahdolliset yhteisösovellukset on tarkoitettu yksityishenkilöille tai voittoa tavoittelemattomille yhteisöille. Kaupalliset viestit, yritysmarkkinointi ja linkit verkkokauppoihin ovat kiellettyjä. Kaupankäynti on kiellettyä.

Jos havaitsemme blogien käyttöä yritysmarkkinointiin tai muuhun kaupalliseen tarkoitukseen, poistamme kirjoittajan heti.

Edellytämme normaalia kielentuntemusta. Pidätämme oikeuden poistaa kielellisesti ala-arvoiset tekstit.

Ylläpidolla on oikeus päättää, onko jokin sopimatonta tai muuten häiritsevää materiaalia. Materiaali voidaan tarvittaessa kokonaan poistaa ylläpidon toimesta.

Jos joku käyttäytyy toistuvasti asiattomasti tai häiritsevästi, niin ylläpito voi estää hänen kirjoittamisensa kokonaan.

Sopimattomista viesteistä voi ilmoittaa e-maililla osoitteeseen kerho@aamulehti.fi - tai käytä sivun alareunan Ilmoita ongelmasta -painiketta. 
 
Emme takaa, että palvelu toimii aina ja kaikissa tilanteissa. Tässä asiassa vastuu on Ningillä oman käyttöoikeussopimuksensa puitteissa. Emme myöskään takaa, että palvelu on ikuinen. 

Blogien ja muiden mahdollisten Aamulehden yhteisösovellusten sisältöjä voidaan lainata Alma Median tuotteissa.

Viimeisin päivittäjä: Aamulehti Marras 9, 2010.

© 2018   Created by Aamulehti.   Toiminnon tarjoaa

Merkit  |  Ilmoita ongelmasta  |  Palveluehdot